Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va investi 7 milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității și capabilității de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale.Ministerul Sănătății a inclus proiectul pe lista de finanțări prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență.

Valoarea totală a proiectului este de circa 7 milioane de euro (29.680.199,84 lei fără TVA), din care Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va contribui cu 281.965,94 lei (fără TVA). Implementarea proiectului va dura 14 luni și va implica dotarea laboratoarelor de microbiologie cu analizatoare automate sau semiautomate pentru identificarea microorganismelor și efectuarea antibiogramei. În plus, vor fi reconfigurate, reamenajate și dotate secțiile de terapie intensivă, blocurile operatorii și alte facilități medicale pentru a controla evoluția infecțiilor nosocomiale.

„După proiectele care vizează gestionarea crizei sanitare COVID-19, modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul spitalului, aflate în curs de implementare în momentul de față, proiectul recent aprobat ne dă posibilitatea să creștem capacitatea de reacție a  diferitelor facilități medicale aflate în componența spitalului, pentru prevenirea și reducerea apariției infecțiilor nosocomiale. Infecțiile asociate actului medical, așa cum sunt denumite infecțiile spitalicești și creșterea rezistenței microbiene reprezintă riscuri care pun la grea încercare toate sistemele de sănătate”, a declarat Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.