Sursă foto: zcj.ro

Primăria continuă investițiile în cartierele clujene, concentrându-se pe modernizarea străzilor G. Verdi, V. Seacă și V. Chintăului. Aceste proiecte ample includ trecerea cablurilor în subteran, consolidarea taluzurilor, implementarea unor sisteme noi de iluminat eficient energetic, amenajarea trotuarelor și instalarea de stații de transport în comun.

Pe strada Giuseppe Verdi s-a finalizat turnarea stratului de uzură, proiectul aflându-se acum în etapa finală, cu un grad de finalizare de 97%. Lucrările rămase de executat includ marcajele rutiere, semnalizările și amenajarea terenului cu pământ vegetal în zona adiacentă, urmând ca obiectivul să fie finalizat în luna mai. Proiectul de modernizare pentru strada G. Verdi (cu o lungime de 1.560 de metri liniari) a inclus execuția unei rețele de canalizare pluvială pe întreaga lungime a străzii, construirea unei rețele de fibră optică, consolidarea terenului cu ziduri de sprijin, relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene și construirea unei rețele de iluminat public cu stâlpi noi echipați cu 48 de lămpi LED, precum și amenajarea a 6 noi stații de autobuz.

În ceea ce privește strada Valea Seacă (cu o lungime de 2.121 de metri liniari), proiectul de modernizare se află la 93% și include execuția unei rețele noi de canalizare pluvială, consolidarea taluzurilor prin ziduri de sprijin, amenajarea a 6 stații pentru transportul public (dintre care 5 cu alveolă), extinderea rețelei de iluminat public cu 77 de stâlpi noi echipați cu 77 de lămpi LED și relocarea cablurilor în subteran.

Lucrările de modernizare a străzii Valea Chintăului (cu o lungime de 3.777 de metri liniari) continuă, fiind în prezent la un grad de finalizare de 72%. Aici, Primăria realizează execuția unei rețele de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe întreaga lungime a străzii, lucrări de consolidare a terenului cu ziduri de sprijin pe anumite tronsoane, construirea unei rețele de fibră optică, relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene, instalarea unei rețele de iluminat public cu 60 de stâlpi noi echipați cu lămpi LED, execuția unui sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră, precum și amenajarea a 9 stații de autobuz CTP.

Toate aceste lucrări sunt realizate de RADP Cluj-Napoca. În plus, Primăria Cluj-Napoca a început lucrările de modernizare și pe alte străzi din oraș, precum strada Locomotivei, strada Aurel Ciupe, strada Teo Peter, strada George Bacovia și strada Cucului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.