Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Clujului, Emil Boc, l-a felicitat pe edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, pentru includerea comunei în proiectul „Vinerea Verde”, care va permite locuitorilor din Florești să călătorească gratuit cu mijloacele de transport în comun în fiecare vineri.

”Vreau să le spun clujenilor că începând de vineri, 3 martie 2023, pot să circule fără bilet, adică gratuit, în Florești și Cluj-Napoca fără niciun fel de probleme. Asta, datorită faptului că municipiul Cluj-Napoca a implementat demult acest proiect, iar de astăzi, un primar cu minte deschisă, mă refer la Bogdan Pivariu, s-a raliat la acest proiect și a înțeles că în schimbul unei sume de bani din bugetul local extinde în favoarea cetățenilor posibilitatea de a circula gratuit în ziua de vineri.

Bravo lor! Felicitări Floreștiului! Așteptăm și celelalte comune din zona metropolitană să facă parte din acest program. Depinde de voința politică și financiară pentru că trebuie să ia o decizie în consiliul local și sunt convins că o vor putea face. Noi la Cluj-Napoca scoatem cel puțin 500 de mașini în fiecare dimineață prin autobuzele școlare. Dacă mai adăugăm și Vinerea Verde facem un pas pentru viața mai bună și sănătoasă a fiecăruia.” a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca în cadrul unei intervenții radiofonice pentru un post local.

În cadrul proiectului „Vinerea Verde”, vor fi incluse următoarele linii:

  • M21: Bucium – Florești Cetate;
  • M22: Bucium – Șesul de Sus;
  • M23: Calea Florești – Luna de Sus;
  • M24: Bucium – Florești/Fermă;
  • M25: Bucium – Tăuți;
  • M26: Cluj-Napoca – Florești Cetate.

Primarul Clujului a subliniat că acest proiect, împreună cu crearea de spații verzi și reducerea numărului de mașini poluante, poate fi o soluție semnificativă pentru combaterea poluării urbane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.