Diakite Mohamed, zis Jean, un bărbat cu dublă cetăţenie, marocană şi română, a fost reținut după ce a aruncat cu un cocktail Molotov în sediul poliției din Huedin, județul Cluj, informează Dejeanul.

Anterior producerii incidentului, bărbatul a făcut un live pe Facebook într-un bar din localitate, în care a adresat insulte polițiștilor. „Cine e Poliţia în lumea asta? Poliţia nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: „Ce te doare în viaţa ta?”, a clamat bărbatul.

Apoi, după ce a consumat mai multe beri, a mers la secția de poliție din Huedin cu un cocktail Molotov în mână, a deschis prima ușa iar mai apoi și-a dus planul la bun sfârșit. 

Focul a cuprins rapid ușa de la intrarea în sediu, doar norocul făcând ca polițiștii aflați în hol să scape fără arsuri.

Ofițerul de la poartă a reușit să se ferească de flăcările uriașe în ultimul moment, iar polițiștii din clădire au ieșit în curte și au stins incendiul cu un extinctor.

Barbatul a fost imediat imobilizat și dus la audieri, unde s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Miercuri va fi dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Suspectul va fi cercetat pentru distrugere prin incendiere si ultraj si, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 12 ani de închisoare.

Diakite Mohamed este recidivist, el mai fiind condamnat sau cercetat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă, majoritatea împotriva poliţiştilor. 

FOTO: Dejeanul