Un nou cutremur cu magnitudinea 6,3 la o adâncime de doi kilometri a lovit luni regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, a anunțat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC).Un nou cutremur a lovit luni Turcia, aproape de regiunea Karatas, având o magnitudine de 6,4 pe Richter. Raportul a venit la câteva ore după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat Turciei că Washingtonul va ajuta „atât timp cât va fi nevoie” după cutremurele devastatoare și mortale din aceeași regiune, produse în urmă cu două săptămâni.
US Geological Survey spune că noul seism a afectat țări precum Cipru, Turcia, Liban și Siria.
De asemenea, instituția din Statele Unite ale Americii (SUA) mai spune că seismul a avut loc la 18 kilometri față de Samandag, provincia Hatay din Turcia. De asemenea, el a avut loc la ora 21:47.
Momentan nu există informații cu privire la eventualele victime provocate de noul seism.
Au mai avut loc și alte cutremure
Potrivit paginii de Twitter World Earthquakes on the Map, în cursul zilei de joi, a mai avut loc un cutremur în Turcia. Acesta a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter și s-a situat la o adâncime de 57.108km.
Acest seism a avut loc la ora 18:17:20 UTC, la 21 de kilometri Nord de Fayzabad, Afghanistan.
Același cont de Twitter arată că la ora 16:38:32 UTC, tot pe data de 16 februarie, a avut loc un al seism în Turcia. El a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter.
Cutremurul a avut loc la 7 kilometri sud-est de Nurhak, Turcia, la o adâncime de 10 kilometri.
Nu în ultimul rând, la ora 11:16:23 UTC, a avut loc un alt seism în Turcia, de 4,8 grade pe scara Richter, la 26 de kilometri de Yaylada.
Seismul a avut loc tot pe 16 februarie, la o adâncime de 10 kilometri.
Bilanțul victimelor din Turcia și Siria se apropie de 42.000 de morți
Cutremurele de săptămâna trecută care au lovit sudul Turciei și nord-vestul Siriei au provocat moartea a cel puțin 36.187 de persoane în sudul Turciei, potrivit agenției de gestionare a dezastrelor din această țară.
Autoritățile din Siria vecină au raportat 5.800 de morți – o cifră care s-a schimbat foarte puțin în ultimele zile, scrie Al Jazeera.