O țară din Europa vrea să interzică TikTok-ul după modelul SUA, în anumite domenii și mai ales pe dispozitivele guvernamentale. Acuzațiile sunt grave pentru compania chinezească care deține rețeaua de socializare a momentului.
Astfel, populara rețea socială chinezească TikTok ar putea să fie parţial interzisă în Italia, cel puțin în anumite domenii. Decizia vine după ce Statele Unite ale Americii au interzis folosirea aplicației chinezești pe telefoanele celor care sunt angajați la stat.
Italia vrea să interzică TikTok-ul după modelul american. Acuzațiile sunt grave pentru compania chinezească
În SUA, în luna noiembrie directorul FBI a prezentat un raport amplu în fața Congresului american, din care reieșea faptul că TikTok-ul reprezintă un risc pentru siguranța națională. Motivul este acela că dă șanse Chinei să influențeze conținutul rețelelor sociale, influențând astfel utilizatorii.
În prezent, o comisie parlamentară din Italia care se ocupă de serviciile secrete, a confirmat recent pentru presa din Italia, că și Italia ia în calcul monitorizarea, cel puțin la început, a acestei aplicații și încearcă să țină sub control eventualele pericole pe care le reprezintă TikTok-ul pentru utilizatorii săi.
Discuțiile vin în contextul în care foarte mulți oameni politici în campania electorală din toamna anului trecut au folosit TikTok-ul pentru a câștiga cât mai multe voturi și a câștiga mai ales inimile tinerilor. Silvio Berlusconi, de exemplu, în numai 3 luni și-a făcut cont de TikTok timpul campaniei electorale și a reușit să câștige 731.000 de urmăritori și nu mai puțin de 5 milioane de like-uri.
Camera Reprezentanților din Statele Unite a decis interzicerea aplicației TikTok pe toate dispozitivele guvernamentale. Astfel, toți oficialii americani nu vor mai avea voie să își instaleze celebra aplicație de socializare.
În contextul aplicaţiilor, populara aplicație video chineză TikTok a fost interzisă de pe toate dispozitivele administrate de Camera Reprezentanților din SUA, potrivit administrației instituției. Noua lege, care va intra în curând în vigoare, interzice aplicația de pe dispozitivele guvernamentale americane.
Din punct de vedere politic, aplicația este considerată „de mare risc din cauza unei serii de probleme de securitate”, a declarat marți directorul administrativ al Camerei (CAO) într-un mesaj trimis tuturor legislatorilor și personalului, și trebuie să fie ștearsă de pe toate dispozitivele gestionate de Cameră.
În acest sens, noua regulă urmează unei serii de măsuri luate de guvernele statelor americane pentru a interzice TikTok, deținut de ByteDance, cu sediul la Beijing, de pe dispozitivele guvernamentale. Începând de săptămâna trecută, 19 state au blocat, cel puțin parțial, aplicația de pe dispozitivele gestionate de stat, din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea folosi aplicația pentru a urmări americanii și a cenzura conținutul.