Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, l-a lăudat pe Nicușor Dan pentru rezultatele obținute până acum ca primar al Capitalei și i-a îndemnat pe bucureșteni „să apere această citadelă a democrației”, scrie b1tv.ro.

Fostul premier Ludovic Orban a avut un discurs dur la adresa PSD și PNL, pe care le-a descris drept „două clanuri foarte bine organizate”.

„Astăzi începe o bătălie extrem de dificilă, pentru că este o bătălie între cetățenii români care doresc democrație, drepturi, libertăți și doresc ca instituțiile statului și instituțiile administrației locale să se servească interesul public și cetățeanul, o luptă cu două clanuri foarte bine organizate, care au în spate fosta Securitate și care se comportă ca o nouă nomenclatură, este vorba de PSD și PNL, clanuri care încearcă să ocupe ultimele redute ale democrației”, a declarat Ludovic Orban, joi, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Astăzi aproape 2.900 de primării sunt conduse de primari PSD și PNL. Există câteva primării extrem de importante, cum sunt Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 2, Primăria Brașovului, Primăria Timișoarei, Primăria Bacăului ș.a.m.d., care sunt conduse de oameni care nu s-au lăsat corupți, care nu s-au lăsat amenințați, de oameni care au rezistat presiunii uriașe exercitate de tot aparatul guvernamental și de toate clanurile din spatele aparatului guvernamental și aparatului celor două partide, și au păstrat libere aceste orașe de aceste clanuri”, a continuat Ludovic Orban.

„Îi chem pe bucureșteni să apere această citadelă a democrației. Suntem aproape de kilometrul 0 a democrației și nu putem accepta ca Bucureștiul să fie din nou pradă unei «mineriade» politice, care urmărește repunerea Bucureștiului în mâinile mafioților și în mâinile clanurilor care doresc să se îmbogățească de pe spinarea muncitorului, omului care își plătește taxele și impozitele în București. Avem o soluție care și-a arătat seriozitatea, care și-a arătat calitatea, corectitudinea, Nicușor Dan, primar general, care în patru ani de zile a reușit să facă minuni”, a subliniat Ludovic Orban.