UDMR ameninţă cu un cutremur politic. Ce a înfuriat formaţiunea maghiară

UDMR revine și amenință voalat cu votarea moțiunii de cenzură. Motivul care a înfuriat formaţiune este proiectul de asumare a răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale.

UDMR revine și amenință voalat cu votarea moțiunii de cenzură. Formaţiunea așteaptă varianta finală a proiectului de asumare a răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale. Apoi grupurile parlamentare vor decide dacă votează sau nu moțiunea de cenzură anunțată de USR.

Poziţia UDMR

„În primul rând nu avem o variantă finală a textului care va intra în Parlament, cu care se va veni cu asumarea răspunderii. Pentru că dezbaterile în cazul acesta lipsesc. Știm foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii și președinții de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă și care au ajuns și la asociațiile de orașe, de comune. În variantele respective, cu siguranță nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament. După care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, a declarat Tanczos Barna.

El a evitat să spună dacă parlamentarii Uniunii vor vota moțiunea de cenzură.

Argumentele formaţiunii

„Nu ne antepronunțăm niciodată, știți că UDMR nu se antepronunță, sunt foarte multe prevederi în textele inițiale care cu siguranță sunt inacceptabile pentru noi, limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport sunt imposibil de aplicat și acceptat acele descentralizări care de fapt sunt niște centralizări mascate la nivel regional. Toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de față așteptăm finalizarea textuluii, varianta finală cu care va veni premierul și ne vom hotărî după aceea”, încheie Tanczos Barna.

USR luptă împotriva majorării taxelor

Oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară. Declaraţia a fost făcută de Cătălin Drulă, președintele USR. El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele.

„Premierul Marcel Ciolacu nu a implementat niciuna dintre reformele și restructurările pe care le-a promis. E e tot mai evident că nu va tăia risipa din banii statului”, a mai spus acesta.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.