Alin Nica și Dominic Fritz se aliază pentru noi mandate la Consiliul Județean Timiș, respectiv Primăria Timișoara. Se întâmplă după un război, în ultimii ani, după declarații dure și contre pe toate problemele Timișoarei.

Alin Nica și Dominic Fritz, adversari după alegerile trecute

După un război între cei doi în ultimii ani, după declarații dure și contre pe toate problemele Timișoarei, Alin Nica și Dominic Fritz se aliază pentru noi mandate la Consiliul Județean Timiș, respectiv Primăria Timișoara.

„În loc să se lamenteze și să se milogească la guvern să îi rezolve problemele, primarul Fritz ar trebui să facă ceea ce i-am cerut”, spunea în 2021 Nica despre Fritz în problema încălzirii la Timișoara.

Ne amintim că timișorenii au înfruntat luni de frig în case și lipsa apei calde, motiv de ceartă între cei doi.

Nu a fost singura dispută. Cei doi au avut un lung șir de contradicții pe tema organizării evenimentului Timișoara, Capitala Europeană a Culturii. A fost o întrecere și o luptă pentru spațiul public pe acest subiect, la care au asista neputincioși timișorenii.

Alin Nica

Relația complicată dintre cei doi candidați

Anterior acestei perioade de război, cei doi s-au declarat parteneri pentru Timișoara, în urma câștigării alegerilor din 2020. Așadar, relația complicată dintre cei doi continuă, anul acesta fiind din nou parteneri. Rămâne de văzut ce anume va provoca următoarea despărțire politică, dintre Alin Nica și Dominic Fritz.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Decizia de revocare din funcție a fost luată la propunerea lui Lucian Bode, secretarul general al partidului. Membrii conducerii PNL au votat în mare majoritate în favoarea eliberării din funcție a lui Nica. Propunerea lui Lucian Bode a fost adoptată cu 60 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 voturi fiind anulate.

În locul său, la conducerea organizației județene a PNL a fost desemnat, cu titlu interimar, Vasile Blaga.

Alin Nica

Alin Nica s-a înscris în partidul lui Ludovic Orban

Fostul lider al PNL Timiș s-a înscris în partidul condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei. Alin Nica va candida din partea Alianței Dreapta Unită pentru un nou mandat la președinția Consiliului JudețeanTimiș. În urmă cu câțiva ani, Nica îl critica pe actualul său coleg de partid, spunând că acesta este depășit și nu se mai poate reinventa politic. El îi recomanda să aibă grijă cu cine se asociază.

„Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăuşilor Orban – Ambruş – Chira în Timişoara reprezintă o pată pe obrazul PNL. Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal”, spunea Alin Nica în 2021, după conferinţa de alegeri a PNL Timişoara.

Mai mult, noul membru al partidului Forța Dreptei susținea, tot atunci, că Ludovic Orban nu-l mai reprezintă. El își acuza actualul coleg că încearcă să distrugă partidul, însetat de putere personală.

„Pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”, afirma Alin Nica în 2021.