Sursă foto: zcj.ro

Clujenii sunt încurajați să păstreze orașul curat: Concursul „Curățenie Generală” se desfășoară în perioada 1 aprilie – 29 mai. Asociațiile de proprietari se pot înscrie online, pe site-ul primăriei.

Termenul limită pentru înscriere în concurs este 7 aprilie. Proiectul de hotărâre privind organizarea acestui concurs anual între asociațiile de proprietari/locatari, sub numele de „Curățenie Generală”, a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 25 martie. Participarea la concurs este deschisă asociațiilor care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, parcărilor, terenurilor aferente imobilelor etc., aparținând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

„Ne dorim un parteneriat între comunitate și municipalitate pentru un mediu înconjurător curat. Dorim ca această competiție să fie una constructivă, să punem accent pe componenta de colectare selectivă și reciclare pentru că este vorba despre sănătatea noastră” a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Înscrierile pentru Concursul „Curățenie Generală” pot fi efectuate începând cu 1 aprilie prin accesarea site-ului primăriei la următorul link: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=480002. Regulamentul concursului este disponibil pentru consultare aici: https://files.primariaclujnapoca.ro/2024/03/21/2.pdf

Calendarul pentru Curățenia Generală 2024 este următorul:

1-7 aprilie: Perioada de înscriere la concurs

8-30 aprilie: Efectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere

1-10 mai: Etapa I de jurizare

13-22 mai: Etapa II de jurizare

27-29 mai: Anunțarea câștigătorilor

Pentru anul 2024, a fost aprobată suma de 582.000 de lei din bugetul municipiului pentru premierea asociațiilor participante, după cum urmează: 40 de premii locul I, în valoare de 3.200 lei fiecare, 40 de premii locul II, în valoare de 2.700 lei fiecare, 80 de premii locul III, în valoare de 2.200 lei fiecare, 100 mențiuni, în valoare de 1.700 lei fiecare.

Asociațiile de proprietari câștigătoare pot folosi fondurile primite exclusiv în scopul reparării, amenajării, refațadizării și realizării lucrărilor necesare imobilului în care locuiesc sau aferente acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.