Sursă foto: servuscluj.ro

ITM Cluj a fost în control la diverse companii din județul Cluj care furnizează servicii de cazare pentru vacanțe și perioade scurte. Au fost inspectate 40 de afaceri, iar la aproximativ 25% dintre ele s-au constatat încălcări ale regulamentelor. Aceste inspecții fac parte dintr-o campanie națională menită să verifice respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea și implementarea contractelor individuale de muncă, precum și pentru a evalua conformitatea cu cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății angajaților.

„În cadrul acestei campanii au fost controlați un număr de 40 de angajatori din județul Cluj, ce desfășoară activități în domeniile mai sus menționate. 11 dintre acești agenți economici au primit 15 amenzi în cuantum total de 79.300 de lei, din care două amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost aplicate la doi angajatori pentru primirea la muncă a două persoane fără încheierea unor contracte individuale de muncă.

Celelalte deficiențe pentru care s-au aplicat amenzi sunt: neorganizarea evidenței orelor lucrate, lipsa semnalizării corespunzătoare a căilor de evacuare, instruire necorespunzătoare în domeniul securității și sănătății în muncă, analize medicale periodice expirate, neeliberarea documentelor solicitate de către angajat.

Alte deficiențe pentru care s-au dat un număr de 34 de avertismente, dispunându-se măsuri de remediere a deficiențelor cu termene certe de ducere la îndeplinire, sunt: lipsa trusei medicale, neprezentarea programului de instruire și testare în domeniul securității și sănătății în muncă, lipsa verificării periodice a centralei termice, neverificarea stingătoarelor la scadență, lipsa planului de evacuare în camere, nedeclarare punct de lucru al societății, semnalizare de securitate necorespunzătoare”, se precizează într-un comunicat de presă al ITM Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.