Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va inaugura un nou centru de endoscopie intervențională. Această facilitate va fi condusă de prof. univ. dr. Romeo Chira, în cadrul Secției Clinice de Gastroenterologie, și va include un laborator de endoscopie terapeutică, cu echipamente de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

„Realizarea centrului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare, utilizând fonduri asigurate de Consiliul Local Cluj-Napoca și din surse proprii ale spitalului, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei. O altă componentă importantă a fost dotarea cu echipamente și aparatură medicală, din finanțare europeană, prin Consiliul Județean Cluj, însumând aproximativ 4.200.000 lei și cu fonduri asigurate de Ministerul Sănătății.

Printre aparatele de ultimă generație aflate în dotarea centrului amintim aparatul de radiologie cu braț mobil pentru proceduri de diagnosticare și intervenționale, un turn de endoscopie digestiva cu duodenoscop și ecoendoscop, aparat de fibroscan pentru evaluarea non-invaziva a bolilor hepatice cronice și un ecograf ultraperformant”, au declarat reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Echipele medicale specializate care vor lucra în cadrul centrului vor beneficia de aparatură de ultimă generație, permitând aplicarea unor proceduri terapeutice pentru afecțiuni ale sistemului biliar și pancreasului, inclusiv proceduri terapeutice combinate cu ghidaj ecografic și radiologic pentru a aborda cazurile cele mai dificile de obstrucție a căilor biliare. Centrul va implementa proceduri terapeutice inovative, care vor fi aplicate pentru prima dată în această zonă a țării.

De asemenea, centrul va efectua și ecoendoscopii diagnostice pentru patologii speciale (cum ar fi cele pulmonare, splenice, retroperitoneale și vertebrale) și va oferi servicii de drenaj transrectal pentru abcese perirectale. Acestea sunt componente importante ale activității centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.