Sursă foto: servuscluj.ro

Un bărbat a fost arestat pentru o perioadă de 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar în cadrul unei anchete legate de infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale. Mai precis, suspectul este acuzat că ar fi acceptat diverse sume de bani pentru a contraface mai multe permise de conducere. Echipele de poliție au efectuat descinderi la domiciliul persoanei în cauză.

„Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2020, un bărbat, de 48 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda. În acest context ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.000 de euro și 1.300 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză”, a declarat IPJ Cluj.

În urma probei administrate la data de 7 septembrie, un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi, 11 septembrie, acesta a fost prezentat procurorului, care a decis impunerea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, din județul Cluj, care se presupune că au achiziționat documentele în cauză de la acesta, sunt cercetați sub suspiciunea de uz de fals, infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Aceste acțiuni au fost efectuate cu sprijinul echipelor de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.