Sursă foto: servuscluj.ro

În urma tragicului eveniment de la Crevedia, ministrul de Interne a solicitat instituțiilor responsabile cu verificarea stațiilor de distribuție de carburanți și gaz petrolier lichefiat (GPL) să efectueze inspecții la toate stațiile GPL din țară.

În județul Cluj, echipe mixte compuse din reprezentanți ai mai multor instituții, printre care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu”, Inspectoratul de Poliție Județean, Agenția pentru Protecția Mediului, Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj, Inspectoratul de Stat în Construcții, Direcția Regională de Metrologie Legală Cluj-Napoca, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Direcția Regională Vamală Cluj, Agenția Teritorială Rutieră Cluj și Comisariatul Județean Cluj, au efectuat verificări la 25 de operatori economici.

Conform Prefecturii Cluj, în urma acestor inspecții, activitatea la 3 stații GPL a fost suspendată. Dintre acestea, la 1 stație s-a suspendat complet activitatea din cauza unei neconformități la instalația GPL, iar la alte 2 stații s-au identificat neconformități la alte echipamente. În plus, în cadrul inspecțiilor la operatorii economici din acest domeniu, s-au descoperit următoarele nereguli: lipsa autorizațiilor/avizelor/documentelor de funcționare/comercializare/transport – 5 cazuri (cu aplicarea de sancțiuni contravenționale și măsuri pentru intrarea în legalitate) și alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 74 de cazuri (care includ nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, absența controlului medical periodic pentru toți angajații, neautorizarea personalului pentru operarea pompelor GPL, încălcarea reglementărilor privind munca de noapte, semnalizare de securitate inadecvată etc.).

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat un total de 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 370.501 lei, și au emis 60 de avertismente.

Procedurile de verificare și control continuă, vizând toți operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează și comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate, inclusiv GPL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.