Dată fiind creşterea atacurilor la adresa sistemului bazat pe nume utilizator/parolă, întrebarea care se pune acum este cum poate fi inversată această tendinţă. Răspunsul evident este încetarea bazării pe un astfel de sistem pentru verificarea identităţii.

În acest sens, RSA, unul din cele mai importante nume din domeniul securităţii, a lansat un nou produs, autentificatorul DS100.

Este vorba de un autentificator securizat, multi-funcţional hardware care demonstrează angajamentul RSA către autentificarea fără parole.

El suportă atât autentificarea one-time password cât şi pe cea fără parolă în cadrul unui singur dispozitiv, astfel ca organizaţiile să poată securiza utilizatorii pe măsură ce trec la autentificarea fără parolă fără a fi nevoiţi să schimbe autentificatorii.

Instalat fizic, dar gestionat în cloud, DS100 este disponibil ca parte a platformei de identitate în cloud şi hibridă ID Plus de la RSA. El reprezintă un activ important în reducerea riscurilor legate de parole şi în îmbunătăţirea autentificării.

Pasul următor în îmbunătăţirea autentificării constă în integrarea inteligenţei, deoarece cea mai bună autentificare este aceea pe care utilizatorii nu trebuie să o realizeze. Prin folosirea analizei contextuale şi a inteligenţei artificiale la evaluarea dinamică a riscurilor, sistemele de securitate pot gestiona autentificarea fără ca utilizatorul să aibă nevoie de a furniza alte elemente.

Autentificarea inteligentă este mai rapidă şi mai facilă pentru utilizatori deoarece este practic invizibilă pentru ei.

Soluțiile de securitate IT, risc si conformitate  RSA, sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks, ajutând la reușita celor mai importante organizații din lume prin rezolvarea celor mai complexe și mai sensibile provocări privind securitatea.