Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marți, 23 mai, că instituția pe care o conduce a finalizat licitaţiile pentru proiectele tehnice ale spitalului din Iași, a cărui construcție va începe la toamnă.

Demnitarul a precizat că în afara spitalului din Iași se lucrează la proiectele tehnice pentru spitalele din Cluj și Craiova, toate cele trei urmând să fie gata în 2027, iar investiția totală va fi de peste 2 miliarde de euro.

„Echipa Ministerului Sănătății a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitațiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iași, proiectul a fost finalizat și, din toamnă, va începe construcția efectivă a spitalului Regional. La jumătatea acestui an vom finaliza și proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului, pentru Craiova”, a scris Rafila pe Facebook.

Totodată, încă 2,4 miliarde de euro din PNRR vor fi alocate pentru „27 de investiții spitalicești noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timișoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din București și, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la București”.