Un sondaj comandat de Romania TV si realizat de Sociopol institut patronat de reputatul sociolog Mirel Palada arată fotografia momentului în ceea ce priveşte şansele candidaţilor, după retragerea doctorului Cîrstoiu.

Sondaj SOCIOPOL. Când doi se bat, al treilea câştigă, arată datele cercetării sociologice realizate de Mirel Palada. Sondajul realizat de Sociopol la comanda România TV arată că Nicușor Dan are un avans de 15% față de Piedone și Firea. „Da, se confirma. Exact cum banuiam, chiar si fara sa masor. Ipoteza s-a validat. In bazinul pro-PSD, Doamna si cu Domnu isi impart voturile fics pe jumatate, ca la divort, cind se imparte mobila cu fierastraul. Atita s-a putut. Nicusor inca patru ani.

În direct la România TV, reputatul sociolog a confirmat scindarea electoratului de stânga în două în acest moment, eventualele schimbări fiind mai degrabă în favoarea lui Piedone, care are o campanie electorală mai aplicată, deşi disciplina Gabrielei Firea ar putea mobiliza votanţii de partid într-o măsură mai mare.

„În momentul de faţă, interesul pentru alegerile din Bucureşti este mai ridicat ca înainte, posibil să avem participare mai ridicată ca în 2000, e posibil ca acum să fie peste 40%. „‘Sunt mai multi candidaţi gustoşi, care, fiecare, atrage electorat care era reticent până acum să participe la vot. Din punct de vedere comportamental, avem două tabere egale, pro-PSD şi anti PSD. Avem doi reprezentanţi globalişti, Nicuşor damn şi Sebastian Burduja. Primul este peste USR, al doilea este sub partid, procentual vorbind. Cealaltă tabără este împărţită între Firea PSD şi Piedone. Nu ştim dacă va prevala entuziasmul lui Piedone, sau disciplina Gabrielei Firea. Adunaţi, cei doi au peste Nicuşor Dan, dar separat niciunul nu va ajunge la mult peste 30%, iar Nicuşor Dan va câştiga, chiar dacă scade sub 40%„, a comentat Mirel Palada sondajul Sociopol, în direct la România TV.