Primarul Emil Boc a menționat într-un interviu la ZIUA LIVE că numărul cazurilor în care municipalitatea a fost dată în judecată de către locuitorii din Cluj nemulțumiți de demolarea garajelor a fost redus, iar toate aceste procese au fost câștigate de către primărie.

El a subliniat că blocajele în aceste cazuri s-au produs doar în situațiile în care au fost implicate proceduri de retrocedare.

„Foarte puține cazuri au fost (cele în care s-a ajuns în instanță – n.red), și pe toate le-am câștigat, nu am pierdut procese pe tema garajelor. Inclusiv o doamnă judecător care la un moment dat dăduse primăria în judecată a pierdut. Toți cei care au dat primăria în judecată nu au avut câștig de cauză, pentru că pe bună dreptate este proprietate publică (terenul – n.red) a orașului și nu poți să justifici acolo o lucrare fără auorizație, mai ales că erau toate cu autorizații temporare până la somație.

Continuă demolarea garajelor și scăpăm de toate garajele din Cluj. Sunt într-adevăr locuri unde prin retrocedări s-au dat porțiuni sau fâșii de teren și acolo într-adevăr suntem captivi până se soluționează în instanță, pentru că nu poți intra pe terenul proprietate privată, Când cineva îți aduce un titlu de proprietate și spune că 10 la sută din teren e proprietatea lui, acolo este o problemă, acolo trebuie mers prin instanță. Dar procesul de demolare merge mai departe”, a declarat Emil Boc.

Începutul procesului de demolare a garajelor în Cluj-Napoca datează din 2019, iar de atunci, câteva mii de astfel de construcții au fost eliminate, eliberând spațiu pentru zone verzi, zone de joacă și, în plus, creând peste 7000 de noi locuri de parcare. Chiar dacă ritmul acestui proces a încetinit anul trecut, niciun cartier nu a rămas neafectat, municipalitatea intervenind pentru demolarea garajelor în toate zonele orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.