Mai multe mii de parașutiști militari din diverse țări au participat la un impresionant desant militar desfășurat la baza aeriană Câmpia Turzii, în cadrul exercițiului militar cunoscut sub numele de SWIFT RESPONSE 24. Această acțiune a avut loc în cursul zilei de luni, iar în timpul ei, un tronson al autostrăzii între Chețani și Câmpia Turzii a fost temporar închis circulației rutiere.

Exercițiul SWIFT RESPONSE 24 a reprezentat una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian desfășurate în Europa de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, implicând aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

Scenariul acestui exercițiu se concentrează pe misiuni de desant aerian, având ca obiectiv recuperarea unei baze militare ocupate. Acesta presupune obținerea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale într-un poligon de luptă (LIVEX). În România, exercițiul este coordonat de Forțele Armate Germane în colaborare cu Forțele Terestre Române, beneficiind de sprijinul Forțelor Aeriene Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.