Sursă foto: servuscluj.ro

Arta capătă o aură magică atunci când stabilește conexiuni. Un pictor cu o istorie impresionantă a reunit numeroși iubitori de artă la vernisajul expoziției „Miresme”, care a avut loc seara trecută la Muzeul Municipal Dej. Evenimentul a inclus participarea elevilor unei clase de pictură din Dej, aceștia fiind premiați pentru efortul și talentul de excepție demonstrat în ultimii ani.

Pictorul Marcel Lupșe a realizat o selecție atentă a lucrărilor create în decursul ultimilor ani, pe care le-a adunat sub denumirea „Miresme”. Peste 60 de opere ale artistului au fost expuse cu mândrie la Muzeul Municipal Dej.

„Se potrivește și cu perioada în care ne aflăm și cu întâlnirea miraculoasă pe care o am cu oamenii cu care am trăit un deceniu si jumătate. De fiecare dată când ne întâlnim evocările pe care le avem, ale amintirilor pe care le-am trăit împreună, au un anume parfum, au o mireasmă”, a afirmat Marcel Lupșe pentru ziarul Servus Cluj.

Pictorul Marcel Lupșe impresionează prin creația sa artistică, iar conform celor care îl cunosc, expoziția „Miresme” reflectă expresia unică a caracterului său.

„Aceasta expoziție de la Muzeul din Dej este o adevărată sărbătoare. Pictorul Marcel Lupșe știe să facă din fiecare expoziție o sărbătoare frumoasă și de aceea zicem că văzând o expoziție, urmărind parcursul lucrărilor, modul în care sunt așezate devenim mai luminoși”, a afirmat preotul Ioan Bizău.

Tinerii aspiră să urmeze pașii pictorului Marcel Lupșe. Membrii cercului de pictură din Dej au participat la expoziția artistului pentru a admira lucrările sale și au revenit acasă cu un premiu în valoare de 2.500 de lei. Distincția a fost acordată de către Asociația Părinților Elevilor Colegiului Național Andrei Mureșanu din Dej.

„Am câștigat acest minunat cec de 2.500 lei pentru că avem o activitate în fiecare sâmbătă din anul 2017, suntem ca o mare familie. Consider că merităm acest premiu deoarece realizăm tablouri minunate și sperăm ca într-o zi o să ajungem la fel de cunoscuți și talentați ca domnul Lupșe”, a afirmat Sonia Restea.

Publicul va putea vizita expoziția „Miresme” în perioada cuprinsă între 7 decembrie 2023 și 26 ianuarie 2024. Accesul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.