Sursă foto: stiridecluj.ro

Locuitorii din zona BT Arena din Cluj au avut parte de o dimineață de vineri mai puțin odihnită. Rezidenții au semnalat că nu pot dormi din cauza zgomotului produs de muzică la arena respectivă.

Se pare că intensitatea muzicii persistă în zonă și după ora 22:00.

„Din nou bubuie muzica la BT Arena, după ora 22:00. Este joi, oamenii lucrează mâine. Oare totuși când se rezolvă?

Faptul că există niște autorizații inventate nu ne ajută să dormim”, se precizează într-o sesizare pentru Primăria Cluj, trimisă în seara de joi.

Dorim să subliniem că cei afectați de zgomotul excesiv, inclusiv de utilizarea dispozitivelor audio-vizuale cu volum maxim atât în locuințe, cât și în curtea blocului, au dreptul să apeleze la poliție în orice moment. Legea protejează dreptul lor la un mediu liniștit.

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisă” – stipulează Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Organizarea de evenimente private și utilizarea de echipamente audio la un volum care deranjează liniștea rezidenților în corturi, alte amenajări sau în spații neacoperite, situate în proximitatea imobilelor cu destinația de locuințe, este sancționată cu amenzi cuprinse între 2000 și 3000 de lei. În plus, în cazul repetării perturbării liniștii într-un interval de 24 de ore, amenzile cresc semnificativ, atingând suma de 6000 de lei, iar infractorii pot fi obligați să presteze muncă în folosul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.