Stocurile de ţiţei din SUA s-au redus în ultima săptămână cu 17 milioane de barili, cea mai mare scădere a stocurilor de ţiţei din SUA, conform înregistrărilor care datează din 1982, a anunţat miercuri Administraţia pentru Informaţii în Energie (EIA).

Declinul a fost determinat de creşterea activităţilor de rafinare şi de exporturile mari de ţiţei.

În ciuda declinului record al stocurilor, preţul petrolului din SUA s-a redus, pe fondul scăderilor de pe pieţele financiare, după ce agenţia de rating Fitch a retrogradat ratingul de credit al guvernului SUA.

Contractele futures pentru ţiţeiul WTI din SUA au scăzut cu 1,94 dolari, sau cu 2,4%, la 80,77 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,77 dolari, sau cu 2,1%, până la 84,41 dolari.

Ambele contracte au crescut cu mai mult de 1 dolar la începutul sesiunii, susţinute de scăderea stocurilor din SUA, anunţată în datele de marţi ale industriei petroliere americane, care au indicat, de asemenea, o reducere mare a stocurilor din SUA.

Faptul că guvernul SUA a retras o ofertă de cumpărare a 6 milioane de barili de petrol pentru Rezerva Strategică de Petrol a determinat, de asemenea, scăderea preţurilor, au spus traderii şi analiştii.