Fosta gardă de corp a lui Putin, fugită în Ecuador, spune despre liderul de la Kremlin că este un „criminal care se ascunde chiar și de propriii agenți de securitate.Fosta gardă de corp a lui Putin, fugită în Ecuador, care a păzit reședința președintelui Vladimir Putin din Crimeea ocupată, a demisionat din serviciu și a reușit să fugă în Ecuador. El îl numește pe Vladimir Putin criminal și se opune războiului din Ucraina. Acesta a mai dezvăluit într-un interviu că Putin „se ascundea chiar și de propriul serviciu de securitate”.Fosta gardă de corp a lui Putin, fugită în Ecuador, face dezvăluiri despre „criminal”
Vitaliy Bryzhatiy s-a mutat cu familia din Kamchatka în Crimeea și acolo a obținut un loc de muncă în poliția care intervenea contra revoltelor. Apoi, a fost transferat la Serviciului Federal de Protecție, de unde a ajuns în serviciul de protecție al președintelui Vladimir Putin.El a păzit reședința lui Putin din Oliva, de pe coasta de sud a Crimeii. În vecinătate se află reședința fostului președinte rus Dmitri Medvedev și a șefului FSB, Aleksandr Bortnikov.Acesta a mai spus că Vladimir Putin nu are încredere în nimeni. Nici măcar în bodyguarzii săi. Se pot afla în situația în care să nu știe dacă președintele este sau nu în apropiere.„Oamenilor li se poate spune: „se odihnește la această reședință”, și toată lumea aleargă și păzește locul, dar poate fi în altă locație”, susține fostul oficial de securitate.
A obținut în secret un pașaport
Bryzhatiy a spus că în timpul călătoriilor lui Putin în Crimeea, sosirea acestuia era anunțată simultan pe două aeroporturi. Sevastopol și Simferopol, distanța dintre ele fiind de peste 100 de kilometri. Dar președintele putea ajunge cu alte mijloace de transport, de exemplu, pe mare.„Așa de mult se teme pentru viața lui”, a declarat Bryzhatiy.El a mai explicat că a fost dezamăgit când Rusia a invadat Ucraina. Agentul a spus că tuturor li s-a interzis să comunice cu rudele ucrainene. Cu cetățeni ai Statelor Unite, ai Uniunii Europene și cu orice persoane care erau contra războiului, în caz contrar fiind amenințați cu urmărirea penală.Bryzhatiy a încercat să demisioneze din serviciu, dar la început nu i s-a permis. Ba chiar a fost amenințat cu trimiterea pe front. A obținut în secret un pașaport, iar soției sale i s-a eliberat un permis de ședere în Ecuador ca muncitor calificat. Ulterior, Bryzhatiy a obținut și el un permis, așa că a fost demis, deoarece legea îi interzice să rămână în serviciul guvernamental. A reușit astfel să fugă în Ecuador.