Fostul premier liberal și-a anunțat disponibilitatea de a fi candidat pentru alegerile prezidențiale de anul acesta, însă este de părere că decizia trebuie să fie unanimă. Ludovic Orban a declarat că va acţiona ”raţional” şi că va fi de acord cu o decizie „raţională” care să ofere ţării ”un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”.

Ludovic Orban, întrebat, joi seară, dacă în opinia sa Alianţa Dreapta Unită, formată ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare, ar trebui să aibă un candidat comun, Ludovic Orban a răspuns: ”La cum arată scena politică astăzi, da!”.

”Aş prefera să nu discut despre acest subiect (alegerile prezidenţiale – n.r.), noi nu am abordat acest subiect încă, în discuţiile pe care le-am avut, când îl vom aborda şi vom ajunge la o înţelegere, cu siguranţă îl vom comunica public. Prefer să nu discut pe tema asta, eu mi-am anunţat intenţia de a candida, evident, dar sunt un om raţional, sunt un om care voi participa la o decizie comună, care să fie raţională şi care să ne ofere cea mai mare şansă de a câştiga alegerile, că, de fapt, asta ne dorim. Să dăm României un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”, a afirmat Ludovic Orban, la un post TV.

Întrebat ce fel de preşedinte a fost Klaus Iohannis, Orban a spus că în primul mandat acesta ”a fost prezent” şi ”a intervenit în multe situaţii”.

Orban a adăugat: ”Eu, personal, nu-l recunosc pe Iohannis, parcă a fost schimbat cu o sosie şi acuma e cu totul alt om care face taman pe invers faţă de ce a făcut în primul mandat”.

”În România, un candidat independent nu poate să câştige alegerile prezidenţiale, v-o spun limpede”, a subliniat Orban.

Foto/Inquam