Sursă foto: servuscluj.ro

Construcția celei mai moderne școli speciale din țară, situată în Cluj-Napoca, se apropie de finalizare. Lucrările la noul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, amplasat pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5, din Cluj-Napoca și construit în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au atins un stadiu de finalizare de 85%.

„Urmărim îndeaproape stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții, astfel încât elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea într-un sediu ultramodern, în cel mai scurt timp posibil. Odată finalizat acest proiect, Clujul va deveni un etalon în domeniul infrastructurii educaționale speciale, unitatea școlară beneficiind, astfel, de dotări unice la nivel național”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, costul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară, situată în Cluj-Napoca și construită în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, se ridică la 16.014.904,54 de lei fără TVA. Lucrările la tronsonul 1, care cuprinde spațiile administrative și medicale și are un regim de înălțime P+2E, sunt finalizate în proporție de 100% pe partea de structură și de zidărie, iar instalațiile electrice, de incendiu și cele sanitare sunt finalizate în procent de 95%, iar cele termice în procent de 100%. În ceea ce privește partea arhitecturală, aceasta este realizată în proporție de 95%, iar tâmplăriile exterioare și interioare, covorul PVC și fațada ventilată cu plăci HPL sunt montate în totalitate. Termosistemul este realizat în proporție de 85%.

Tronsonul 2, cu un regim de înălțime S+P+3E și care va găzdui 32 de săli de clasă, laboratoare și cabinete de terapie, precum și spații adiacente și grupuri sanitare, este finalizat în proporție de 100% pe partea de structură și zidărie, iar instalațiile electrice și de incendiu sunt aproape finalizate, cu un grad de realizare de 90%. Cele sanitare sunt finalizate în proporție de 90%, iar cele termice în proporție de 80%. Partea arhitecturală este realizată în proporție de 90%, iar tâmplăriile exterioare și interioare sunt montate în proporție de 95%. Termosistemul și fațada ventilată cu plăci HPL sunt realizate integral, iar pentru partea de echipamente sunt efectuate montajul liftului, panouri solare, modul de pompare instalație solară, tablou automatizare solară, separatorul de hidrocarburi, cazane și vase de expansiune.

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și care cuprinde blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și spațiile pentru activități sportive și kinetoterapie, este finalizat în proporție de 100% pe partea de structură și zidărie, iar instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în procent de 95%, iar cele sanitare în proporție de 90%. Partea arhitecturală este realizată în proporție de 90%, cu tencuieli interioare, glet și lavabil, iar tâmplăriile exterioare și interioare, termosistemul și fațada ventilată cu plăci HPL sunt realizate integral.

Noul sediu al unității de învățământ va include o grădină senzorială pe acoperiș, un spațiu special destinat hidroterapiei, un loc de joacă și pentru activități în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.