Sursă foto: servuscluj.ro

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca va fi extins printr-un proiect în valoare de peste 365 de milioane de lei. Extinderea va consta în adăugarea a aproximativ 7.200 de metri pătrați la terminalul de plecări și aproape 9.000 de metri pătrați la platforma de staționare aeronave.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, ca Organism Intermediar pentru Transport, au semnat Contractul de Finanțare pentru proiectul „Extindere terminal pasageri plecări pe latura de Nord”. Valoarea totală a contractului este de 365.708.900,80 lei, din care 129.618.899 lei reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene.

Scopul general al proiectului este de a extinde terminalul de plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și de a mări platforma de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, ceea ce va crește capacitatea de procesare și gradul de confort pentru pasageri.

Extinderea va îmbunătăți gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special în orele de vârf, și va permite desfășurarea activității aeroportuare în condiții corespunzătoare.

Proiectul este cofinanțat de Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.