Vicepreşedintele USR, Ionuț Moșteanu, i-a cerut vineri, 6 ianuarie, președintelui AUR, George Simion, să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focşa, acuzat că şi-a bătut soţia.

„Este inadmisibil ca un agresor care își bate soția în fața copilului să rămână deputat în Parlamentul României. Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focșa. Dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violența în familie”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

El a precizat că la finalul anului trecut s-a votat o declarație de susținere a egalității de șanse în România și „un singur partid nu a votat: AUR”.

„USR condamnă violența împotriva femeilor. Nu putem accepta să avem în Parlamentul României reprezentanți care au un astfel de comportament”, a mai transmis Moșteanu.

Declarațiile sale au venit în contextul în care deputatul AUR de Constanţa, Dumitru Focşa, şi-ar fi agresat soţia, potrivit afirmațiilor acesteia. Femeia a refuzat să meargă la spital şi a refuzat să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului său. Poliţiştii fac acum cercetări pentru violenţă în familie. Partidul AUR a transmis pe 5 ianuarie că a demarat o anchetă internă, iar dacă Dumitru Focșa va fi găsit vinovat, riscă să-și piardă toate funcțiile pe care le deține în partid.