Sursă foto: stiridecluj.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru vreme rea în mai multe județe din țară, inclusiv în Cluj.

Conform experților, în intervalul 28 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00, se vor înregistra temporar intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane rafalele vor depăși 60…70 km/h. De asemenea, vor fi și averse, în jumătatea nordică a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie). Instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi ploi pe arii restrânse, însoțite și de descărcări electrice. În special în zona montană, se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Pe durata nopții de joi spre vineri, vântul va fi deosebit de puternic în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania, unde se vor înregistra intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.