Sursă foto: stiridecluj.ro

În anul 2024, Comuna Jucu dispune de un buget total de 85 de milioane de lei, în creștere cu peste 25 de milioane de lei față de anul precedent, 2023. Cea mai semnificativă creștere a avut loc în sectorul investițiilor și dezvoltării, unde bugetul a înregistrat o creștere de 70%.

Conform datelor publice, bugetul total al comunei Jucu pentru anul 2024 este de 85,2 milioane de lei. Din această sumă, 30 de milioane de lei sunt alocate pentru funcționarea curentă a comunei, iar 54,7 milioane de lei sunt destinate investițiilor, care sunt esențiale pentru orice comunitate. Detalii despre aceste investiții vor fi discutate în detaliu în alte materiale.

Un aspect important este că cea mai mare parte a sumelor din buget provin din veniturile realizate, însumând 74,6 milioane de lei.

Comparând cu anul 2023, când bugetul total al comunei a fost de 58 de milioane de lei, se observă o creștere a veniturilor pentru această localitate în plină dezvoltare. Bugetul pentru dezvoltare în 2023 a fost de 33 de milioane de lei, față de 55 de milioane în anul curent. Creșterea este semnificativă, cu 22 de milioane de lei în plus, adică aproape 70%.

În Jucu s-au realizat numeroase construcții începând cu anul 2020, în special case, atrăgând un număr mare de familii tinere care s-au mutat din oraș în comuna Jucu în căutarea liniștii și a unor condiții de trai mai bune. Acest lucru a contribuit la creșterea atractivității localității.

Primarul comunei, Dorel Pojar, a inițiat o mișcare inteligentă prin introducerea în intravilan a peste 700 de hectare de teren, pentru a permite realizarea de investiții private în noi cartiere, facilitând astfel Primăriei realizarea de drumuri și investiții în utilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.