Un șofer a primit amendă pentru că nu a oprit la bariera de la trecerea de la nivelul cu calea ferată de pe strada Fabricii de Zahăr.

Marți, 10 iulie, în jurul orei 07.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj, în timpul activităților de siguranță rutieră, au identificat un șofer în vârstă de 34 de ani pe strada Fabricii de Zahăr din municipiu care nu a oprit autovehiculul la trecerea la nivel cu calea ferată, în timp ce barierele erau coborâte.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.305 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile ca măsură complementară.

Testul cu aparatul etilotest a arătat rezultat negativ.

Legea prevede că la trecerile la nivel cu calea ferată, conducătorii auto trebuie să respecte regulile de circulație. Ignorarea acestor reguli poate duce la tragedii reale.

Conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială.

Semnalele luminoase, acustice, barierele sau semibarierele au un rol extrem de important, avertizând conducătorii auto pentru a evita accidentele grave.

Potrivit articolului 138 din Legea 1391/2006, conducătorul unui vehicul este obligat să oprească în următoarele situații:

  • Barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare.
  • Semnalul luminos roșu și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune.
  • Se întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Este important de reținut că în cazul în care un vehicul rămâne imobilizat pe calea ferată, conducătorul auto trebuie să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate. Dacă acest lucru nu este posibil, este obligatoriu să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Participanții la trafic care se află în apropierea locului în care un vehicul a rămas blocat pe calea ferată sunt obligați să ofere sprijin pentru a scoate vehiculul sau, atunci când acest lucru nu este posibil, să semnalizeze prezența acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.