Conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa a anunţat, miercuri seară, candidatura lui Horia Constantinescu, preşedinte al ANPC, pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, şi a fostului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul chirurg Cătălin Grasa, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, acestea fiind validate de Biroul Permanent Naţional al formaţiunii, informează Agerpres.

„Au fost multe analize, la nivelul organizaţiei şi la nivel central al partidului, pentru desemnarea candidaţilor PSD Constanţa la funcţiile de primar al municipiului Constanţa, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astăzi, după validarea de către Biroul Permanent Naţional, putem anunţa că domnul Horia Constantinescu şi domnul doctor Cătălin Grasa sunt candidaţii noştri pentru cele două importante funcţii. Horia Constantinescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu mare experienţă în administraţia publică locală. Iar domnul doctor Cătălin Grasa, manager în multe momente al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, este recomandat nu numai de experienţa sa profesională. Amândoi sunt membri cu vechime în Partidul Social Democrat şi vizăm victoria în aceste alegeri”, a declarat preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu a anunțat joi dimineață că renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa.

El spune că demisionează pentru a-și dedica timpul campaniei electorale. „Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm”, a precizat Constantinescu, într-un anunț pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că nu va pleca definitiv din ANPC, ci va rămâne „comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”.

„Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile (…) Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, a mai scris președintele ANPC.

Totodată, candidatul PSD pentru Primăria Constanţa a menţionat că social-democraţii vor propune şi „o listă solidă” de candidaţi pentru Consiliul Municipal şi a arătat că e important că fostul primar social-democrat Decebal Făgădău va fi alături de partid în această campanie.

Fost primar social-democrat al Constanţei până în 2020, când a demisionat din partid, Făgădău a fost prezent la conferinţa de presă de miercuri seară.

„Eu mi-am dat demisia în momentul în care am avut probleme cu justiţia. Întrucât acestea s-au încheiat, am luat decizia de a mă întoarce în viaţa politică”, a afirmat Decebal Făgădău.

Liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, nu a exclus că acesta ar putea candida pe lista pentru Consiliul Municipal, însă a arătat că Făgădău poate candida pentru orice funcţie şi că va putea fi „un foarte bun deputat”.