Sursă foto: stiridecluj.ro

Eurostat, organizația responsabilă cu statistica din cadrul Comisiei Europene, a inclus Clujul în topul primelor 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții.

Cel mai recent raport publicat de Comisia Europeană despre calitatea vieții în orașele europene plasează Municipiul Cluj-Napoca în primele 10 din Uniunea Europeană, alături de orașe precum Zurich, Copenhaga, Groningen, Gdansk, Leipzig, Stockholm, Geneva, Rostock și Braga, provenind din țări precum Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia. Din cele 83 de orașe analizate în raportul UE, Clujul a înregistrat una dintre cele mai semnificative creșteri ale calității vieții în ultimii 5 ani, fiind depășit doar de două orașe din Polonia.

De asemenea, 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești un loc de muncă stabil la Cluj-Napoca, clasând orașul pe locul al doilea în UE, cu Praga ocupând prima poziție.

Primarul Emil Boc a declarat: ”Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe pentru a locui pentru persoanele de vârsta a treia. 74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor”.

Studiul, realizat periodic de Comisia Europeană începând cu anul 2007, se bazează pe indicatori legați de percepția asupra satisfacției generale de locuire, siguranței, locurilor de muncă, spațiilor verzi, serviciilor publice, transportului local, culturii etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.