”Văd că e o încrâncenare, mai există cred că un singur stat european care nu are impozitarea progresivă. Să mă ierte partenerii mei, nu înseamnă că s-a ales praful de liberalism. Cota unică nu mai există. Eu am spus foarte clar în spaţiul public, întâi trebuie să îşi facă statul român datoria şi ANAF-ul să colecteze mai bine ca să ajungem la o impozitare progresivă. Dar ca şi perspectivă nu este alta”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta a adăugat că ”Rusia mai are cotă unică”.

”Dacă vrem să ne raportăm la Rusia economic, nu am nicio problemă. Mai mult, e o impozitare inegală între impozitarea de capital şi impozitarea muncii”, a mai afirmat Ciolacu.

De asemenea, liderul social-democraţilor s-a referit la faptul că avem taxe mari pe muncă.

”E una dintre cele mai mari din Europa. Trebuie să scoţi excepţiile de la toată lumea ca să începi să scazi impozitarea muncii, cu deductibilităţi din impozitarea muncii astfel încât să încurajezi oamenii să facă copii, să crească natalitatea şi aşa mai departe”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a admis că ”se putea face mai mult”.

”Există secretari de stat, miniştri care nu se ridică la nivelul aşteptărilor pe care le avem, dar totuşi am depăşit nişte crize şi avem o stabilitate macroeconomică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.