Sursă foto: servuscluj.ro

Tronsonul Autostrăzii Sebeş-Turda, care a fost închis la sfârșitul lunii ianuarie din cauza unei alunecări de teren care a provocat ruperea unei bucăți de drum, urmează să fie redeschis în data de 15 mai. Cu toate acestea, constructorul va efectua o nouă expertiză, deoarece au apărut probleme suplimentare în apropierea zonei în care a avut loc alunecarea inițială, inclusiv fisuri în dealul pe care a fost construit drumul de mare viteză.

Compania italiană Pizzarotti, care a realizat lucrarea, va efectua această nouă expertiză, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, acordate pentru News.ro.

În lumina situației, conform oficialului CNAIR, se pare că există probleme extinse într-o zonă mai mare și este necesară o „expertiză extinsă”. Drumul va fi redeschis în timpul desfășurării acestei expertize.

„Pizzaroti spune că până pe 15 mai termină lucrările inclusiv la a doua zonă în care au apărut fisuri. Dar asta nu îi exonerează de realizarea unei expertize care să spună exact care este situaţia pe toată bucata de drum, în acea zonă şi în funcţie de ce va identifica expertiza trebuie să ia măsuri pentru remediere. Nu este normal ca un constructor care a realizat atât partea de proiectare, cât şi execuţia, să livreze o lucrare cu asemenea probleme”, a declarat Alin Şerbănescu pentru News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.