Sursă foto: servuscluj.ro

Începând cu data de 4 septembrie, Parcul 14 Iulie din Cartierul Grigorescu va fi redeschis, datorită încheierii înainte de termen a lucrărilor de modernizare care au fost desfășurate. Acest proiect face parte din planul strategic al administrației locale de a crea până la 200 de zone verzi în oraș, printr-o investiție totală de aproape 110 milioane de euro.

”În 4 septembrie, cu o lună mai devreme, vom da în folosință Parcul 14 Iulie, un nou parc al Clujului, mai micuț, dar important pentru această zonă, ca clujenii să aibă o oază de spațiu verde. Acesta face parte din proiectul nostru de peste 110 milioane de euro pentru 200 de hectare de spații verzi, sunt 25 de parcuri pe care le avem în lucru. 11 dintre ele sunt în diverse faze de finalizare, unele deja finalizate și altele care se finalizează anul acesta și pot să vă spun că anul acest finalizăm Parcul 14 Iulie, Parcul Feroviarilor, Parcul Zorilor, după ce am terminat deja lucrările la Parcul Armătura, platoul Sălii Sporturilor și vom avea de asemenea finalizată partea care ține de malurile Someșului, până la sfârșitul anului.

Alte 11 proiecte vor intra în lucru, în diverse etape, în perioada următoare: Parcul Primăverii, Parcul Ioan Luca Caragiale, Cetățuia, Parcul Est, Parcul Bună Ziua, zona Expo Transilvania, coridorul de mobilitate urbană pe malul Someșului, de la Gilău până la Apahida, parcul-pădure Borhanci și baza sportivă Borhanci și stațiile verzi din cartierul Sopor”, a declarat Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul unei intervenții pentru un post de radio local.

După finalizarea proiectului de modernizare, parcul reconfigurat va fi dotat cu mobilier urban contemporan, piste pentru biciclete, o zonă de joacă destinată copiilor, treceri de pietoni semaforizate, un sistem modern de iluminat public, stații pentru încărcarea vehiculelor electrice, bicicletelor și trotinetelor electrice, precum și un spațiu special amenajat pentru desfășurarea evenimentelor de dimensiuni reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.