Sursă foto: actualdecluj.ro

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a anunțat joi că compania va achiziționa 30 de trenuri noi prin leasing operațional, finanțarea urmând să fie asigurată printr-un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Valoarea investiției pentru cele 30 de rame este estimată la 100 de milioane de euro, iar achiziția acestora se va face prin leasing operațional.

„Ce putem să facem sau ce putem să facem…e clar că perioada trenurilor locomotivă și vagoane e depășită. ARF -ul este și organismul pentru achiziția de material rulant noi. CFR Călători nu poate aștepta licitațiile ARF-ului pentru trenuri InterRegio, Regio și ce mai are. Am contactat BERD, s-au depus documentațiile necesare și așteptăm finanțarea. În cooperare cu BERD și cu unitățile mari producătoare vom achiziționa în jur de 30 de rame noi, BERD nu finanțează decât rame noi. Vom dota cu rame, acesta este viitorul transportului feroviar cu rame luate prin ARF cât și prin contribuție proprie. Anul trecut s-au semnat contractele de servicii publice pe 10 ani care ne dau acces la o finanțare mai bună, avem probleme cu bugetul, încheiem pe pierdere, dar cu garanția Statului cred că luăm 100 de milioane de Euro de la BERD”, spune Traian Preoteasa.

Potrivit economedia.ro, cele 37 de trenuri electrice de lung parcurs achiziționate de la Alstom vor fi introduse în circulație la sfârșitul anului. Acestea sunt primele trenuri noi achiziționate de CFR Călători după 20 de ani și vor fi folosite pe cele mai aglomerate rute din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.