Sursă foto: zcj.ro

Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările pentru finalizarea modernizării drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, care se întinde pe o lungime de 44,26 kilometri și este finanțat cu fonduri europene. În prezent, se efectuează lucrări de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, adică stratul de uzură, pe porțiunea de drum care se află pe teritoriul comunei Mărișel, în apropierea monumentului „Crucea Iancului”.

„Dată fiind importanța strategică și turistică a drumului, ne dorim ca acesta să se prezinte în cele mai bune condiții. Urmărim îndeaproape întregul proces de reabilitare și modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. De altfel, exact în acest scop, am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani”, a declarat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Până în prezent, peste 60% din lucrările de modernizare a drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 de kilometri și finanțate atât de la bugetul județului cât și din fonduri europene, au fost finalizate. Acestea includ așternerea primului strat de asfalt pe o distanță de peste 24 de kilometri și a celui de-al doilea strat, respectiv cel de uzură, pe o distanță de peste 14 kilometri. În total, proiectul prevede reabilitarea a 14 poduri, iar lucrările continuă la zece dintre acestea, în timp ce un pod a fost deja finalizat. Investiția are o valoare de 96.454.503,72 lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.