”Proprietatea este apărată de Partidul Naţional Liberal, fiindcă este în centrul doctrinei liberale acest lucru şi e firesc ca fiecare partid să lupte pentru principalele elemente de doctrină şi să nu se abată de la ele”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că discuţiile legate de impozitul pe proprietate se poartă pe mai multe paliere.

”Discuţiile sunt pe diverse paliere. Întâi de toate, un prim palier de discuţii este cel referitor la valoarea proprietăţilor imobiliare. Un alt palier de discuţii este cu privire la cota acestui impozit pe proprietate. Apoi, alt palier în discuţie, argumente pro şi contra pentru ca acest impozit pe proprietate să fie eliminat sau în continuare să existe acest impozit pe proprietate”, a precizat ministrul.

Acesta a explicat, însă, că impozitul pe proprietate este cartoful firbinte al discuţiilor din coaliţie şi nu s-a ajuns la un acord.

”Nu aş vrea să mă pronunţ asupra unui subiect care este un cartof fierbinte. Când va exista consens… E până la urmă o chestiune asupra căreia, cu argumente pro şi contra, din partea partidelor de coaliţie, se va ajunge la o decizie (…) Potrivit este să anunţăm atunci când decizia va fi finală din partea coaliţiei. Dar, repet, discuţiile sunt pe cele trei paliere valoarea proprietăţilor imobiliare, atât cumulată cât şi individual, cota de impozit pe proprietate şi dacă acest impozit pe proprietate să fie, cu argument pro şi contra introdus, sau neintrodus. Acestea sunt subiectele care sunt discutate aprins în coaliţie. Să vedem cum se va finaliza tot acest demers”, a mai afirmat ministrul.