Sursă foto: stiridecluj.ro

Ucrainenii care fug din Israel pentru a scăpa de război vin la Cluj. La solicitarea Ambasadei Ucrainei, România a facilitat primirea a 220 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel, iar un alt transport este așteptat să sosească astăzi la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Echipele medicale SMURD, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din județul Cluj, vor oferi asistență medicală specializată acestor persoane. Autoritățile române vor furniza, de asemenea, spații temporare de cazar

„Este important de menţionat că România acţionează în conformitate cu principiile de solidaritate internaţională, sprijinind cetăţenii israelieni, dar şi ucraineni în această perioadă dificilă, demonstrându-şi ferm angajamentul faţă de pace şi stabilitate”, precizează DSU.

La sosirea în România, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări vor emite cu prioritate permisele de intrare pe teritoriul României pentru cetățenii evacuați și vor facilita procedurile de trecere a frontierei, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.