Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat joi, în cadrul conferinţei judeţene a filialei Mureş, că principalul adversar în viitoarele campanii electorale este pasivitatea oamenilor şi lipsa lor de încredere că se poate mai bine, dar şi actuala coaliţie de guvernare.

„Principalul nostru inamic, pe lângă această monstruozitate care este, în schimb, cu picioare de lut (…) deci, această monstruozitate care se află astăzi la putere şi care vrea să se perpetueze la putere, indiferent de cât de diferiţi sunt, are picioare de lut. Dar nu numai ei sunt adversarii noştri. Principalul nostru adversar este pasivitatea oamenilor şi lipsa de încredere a lor în faptul că se poate mai bine. Da, există o alternativă, că votul lor contează şi mai ales că votul lor este cea mai puternică armă pe care o au la dispoziţie, armă prin care pot să-i pedepsească pe cei care au minţit, pe cei care şi-au bătut joc de ei, pe cei care au furat, pe cei care au arătat impostură, lipsă de caracter şi lipsă de empatie faţă de oameni”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a adăugat că Alianţa Dreapta Unită trebuie să convingă electoratul că este alternativa cu adevărat serioasă şi democratică, „care vine şi pune pe masă lucruri realizabile, nu promisiuni deşarte”.

„Începem o bătălie grea, o bătălie în care fiţi convinşi că va ploua cu minciuni din partea puterii, în care fiţi convinşi că va ploua cu promisiuni din nou gogonate, că iar o să crească pensiile cu 40%, iar va creşte salariul minim la 5.000 lei, iar o să crească salariile (…). Vă veţi confrunta cu foarte mulţi vătafi care sunt primari în funcţie, care nu ştiu decât să intimideze lumea, să-i sperie, să-i corupă, să-i împiedice să voteze conform propriei lor conştiinţe. Daţi-le oamenilor curaj, daţi-le oamenilor încredere, daţi-le oamenilor soluţiile pe care le aşteaptă. Daţi-le oamenilor şansa de a îndrepta lucrurile în ţara asta şi de a aduce România, judeţul Mureş şi fiecare comunitate locală pe direcţia corectă”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul formaţiunii Forţa Dreptei a arătat că Alianţa Dreapta Unită este o alianţă în curs de armonizare, iar cel mai important lucru care trebuie să adune aceste organizaţii politice sunt ideile, valorile şi principiile.

„Astăzi suntem din ce în ce mai mulţi şi, de asemenea, suntem alături de colegi din două formaţiuni politice care au suferit şi ei alături de noi, în egală măsură, abuzurile şi tacticile profund nedemocratice ale acestor vătafi, care n-au nicio legătură cu politica în democraţie, ci se comportă ca nişte nomenclaturişti care îşi imaginează că, dacă au primit prin delegare puterea pe o perioadă limitată, pot să-şi permită orice”, a susţinut Orban.

El a mai spus că dacă trei sferturi dintre români susţin că nu sunt mulţumiţi de cum e guvernată ţara, ei trebuie convinşi să nu mai voteze nici cu PSD, nici cu PNL şi nici cu UDMR.