Un șofer de la Detașamentul de Pompieri Turda este cercetat disciplinar de către ISU Cluj, după ce la o intervenție de marți, 9 aprilie, de la Câmpia Turzii, a traversat o cale ferată în viteză, fără să se asigure. Un impact cu un tren de călători a fost evitat miraculos și datorită conducătorului de tren, care a reușit să frâneze și să încetinească garnitura, scrie site-ul local de știri Turda News.

Momentul a fost filmat și imaginile difuzate pe rețelele de socializare, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj a deschis o anchetă.

„Marți în jurul orei 11.20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii”, au informat pompierii clujeni.

În momentul în care a traversat calea ferată, autospeciala avea semnalele luminoase și acustice pornite.

„În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a comunicat ISU Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=MpqsbNJI50I&t=1s

O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.

Totodată, ISU Cluj spune și că după incident a informat și Inspectoratul de Poliție al județului Cluj.