Consiliul Județean Cluj a dezvăluit un proiect ambițios de extindere și modernizare a Stadionului Cluj Arena, având ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite. În cadrul acestui proiect, stadionul va fi dotat cu spații comerciale, zone de agrement și facilități de servicii.

” Deși încasările Cluj Arena au fost an de an în creștere, depășindu-le pe cele Arenei Naționale din București, nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari. În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter și transformarea într-un spațiu deschis desfășurării mai multor categorii de evenimente și funcțiuni conexe. În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spații comerciale, cu magazine, cu restaurante, și zonă de agrement, mall sportiv și nu numai”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Din varietatea de evenimente găzduite de Cluj Arena, un alt aspect important este necesitatea unui spațiu dedicat conferințelor și evenimentelor, prin realizarea unui centru modular de conferințe. Proiectele legate de aceste aspecte vor urma pașii necesari pentru implementare în perioada următoare.

În 2023, stadionul Cluj Arena a înregistrat venituri de aproape 6 milioane de lei. În ultimii 5 ani, veniturile provenite din exploatarea stadionului au înregistrat o creștere constantă, cu aproximativ 23% față de anul 2019, cu excepția anilor pandemici 2020 și 2021. În decursul anului trecut, stadionul a găzduit 98 de evenimente, dintre care 26 au avut caracter sportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.