Sursă foto stiridecluj.ro

Compania Supercom, care deține monopolul în județul Cluj, a solicitat majorarea tarifelor pentru serviciile de salubritate, de la 7 lei la 29 de lei, în două comune. Însă, oamenii din aceste comune afirmă că, pe facturi, le este înregistrat cantitatea de gunoi cântărită, însă compania nu efectuează acest lucru. De asemenea, există o altă problemă gravă denunțată de cetățeni, și anume aceea că sunt taxați pentru gunoi pe care nici măcar nu îl scot la poartă.

Datorită faptului că prețurile pentru serviciile de salubritate au crescut exagerat în ultima perioadă (iunie 2021- 7 lei/persoană, iar în prezent 28-29 lei/persoană), nemulțumirile dumneavoastră fiind perfect justificate, astăzi am trimis o adresă către firma care ridică deșeurile de pe raza comunei noastre, prin care am solicitat lămuriri cu privire la majorarea prețului, care de la o lună la alta au fost tot mai mari. 

Am mai solicitat să ne transmită dacă la fiecare gospodărie sunt cântărite deșeurile așa cum prevede contractul. 

Nu este pentru prima dată când am atras atenția reprezentanților Supercom, privind prețul, care în ultima perioadă a crescut nejustificat, însă de fiecare dată răspunsurile au fost evazive sau deloc”, a afirmat primarul Tiberiu Zelencz, din comuna Mica.

Cetățenii au sunat primarul sau au mers la Primărie pentru a se întâlni cu acesta și a discuta problemele cu care se confruntă.

Aceeași nemulțumire o am și eu și sunt perfect de acord cu dumneavoastră și tocmai de aceea am solicitat în mod oficial poziția celor de la Supercom și doresc să primim un răspuns corect, concret și plauzibil, pentru că această situație este deja exagerată. 

Sunt omul care luptă și va lupta în continuare pentru binele Comunei Mica și nu voi permite nimănui să ignore nemulțumirile cetățenilor, să majoreze tarife nejustificat și nu voi tolera nici o sfidare la adresa oamenilor și a comunei noastre”, a mai spus primarul.

Oamenii acuză Compania Supercom de faptul că trece pe facturi gunoi cântărit, dar pe teren nu face acest lucru.

În comuna Cuzdrioara, lucrurile se întâmplă la fel. ”În ultimele luni, la toate intalnirile avute cu ADI Eco Metropolitan și SC Supercom SA am solicitat așa cum toată lumea știe de la noul operator de salubritate să cântărească individual pe gospodarii gunoiul. După ce a început cu 7 lei / persoană, etapizat prețul a crescut pana la 36 lei/ persoana chiar dacă respectivii nu au scos pubelele la poarta neavand deșeuri li s-a facturat. Am solicitat și scris prin doua adrese cântărirea individuală precum și dorința noastră a cetățenilor de a participa la o discuție în sala mare a Centrului Multifuncțional Cuzdrioara pentru a găsi soluții agreate de toate părțile. Am spus, spun și voi spune mereu, fiecare trebuie sa plătească atâta cât gunoi generează”, a precizat și primarul din Cuzdrioara, Rus Casian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.