Sondajul care aruncă în aer clasa politică. Opțiunile românilor pentru alegerile parlamentare din 2024 sunt cu adevărat surprinzătoare. Cel puţin asta arată un sondaj realizat de ARA Public Opinion.

Sondajul care aruncă în aer clasa politică. Potrivit unui sondaj realizat de ARA Public Opinion, românii şi-au schimbat preferinţele în ceea ce privește clasa politică. Sondajul arată prăbușirea intențiilor de vot pentru un partid aflat în ascensiune.

Sondajul care aruncă în aer clasa politică

Mai exact, partidul lui George Simion, potrivit sondajului, arată că acesta nu are șanse de a intra la guvernare în 2024. AUR s-a prăbușit în puternic în sondaje.

Pe primul loc la intenția de vot se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL – cu 16,2%. USR se află pe poziția a treia, înregistrând un procent de 14,6% din intenția de vot. Partidul AUR se află pe locul patru, înregistrând un procent de 9,6%.

Întrebați dacă ei cred că AUR ar putea obține, la alegerile de anul viitor, suficiente voturi pentru a guverna singur, peste 60% dintre români cred că acest lucru nu este posibil.

Sondajul

Sondajul care aruncă în aer clasa politică se înscriu partidele.

Explicaţiile oferite de ARA Public Opinion

Cu privire la sondajul realizat de ARA Public Opinion, experţii spun că românii au încredere în alinaţa PSD-PNL, fiind deocamdată preferata lor, în defavoarea partidelor din opoziţie.

”Având în vedere faptul că guvernarea țării presupune alianța mai multor partide, românii au fost întrebați care alianță cred ei că este cea mai benefică pentru România.

Cu toate că, de regulă, românii nu sunt neapărat mulțumiți de cum merg lucrurile în România. În continuare alianța dintre PSD și PNL este preferată în defavoarea oricărei alte alianțe politice”. Este explicaţia dată în cercetarea ARA Public Opinion.

Sondajul arată că alinaţa PSD – PNL este preferată de aproximativ 21% dintr cei chestionați
Astfel, o alianță de guvernare PSD – PNL este preferată de aproximativ 21% dintre participanții la sondaj, în vreme ce aproape 18% indică, în acest sens, o alianță PSD – AUR.

Sondajul ARA Public Opinion a fost realizat pe 1.002 persoane, în perioada 16 – 28 decembrie 2023. Marja de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.