Categorii
Actualitate

Sistemul de semaforizare de pe Calea Mănăștur, din zona Platinia, funcționează

Primarul Emil Boc a anunțat că sistemul de semaforizare de pe Calea Mănăștur, în zona Platinia, a fost pus în funcțiune. Această măsură permite șoferilor să se deplaseze direct din cartierul Zorilor către Sala Polivalentă și în cartierul Grigorescu.

„A fost pusă în funcțiune instalația de semaforizare de la intersecția străzilor Calea Mănăștur – Oțetului – Calea Moților – Mărginașă. Noua organizare geometrică a intersecției permitere și virajului la stânga dinspre Calea Mănăștur spre strada Oțetului. De asemenea, se poate ajunge din cartierul Zorilor în zona Sălii Polivalente BTarena și în cartierul Grigorescu.

Această măsură are drept scop creșterea siguranței tuturor participanților la trafic care circulă prin această intersecție. Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zona menționată și să respecte reglementările de circulație”, a declarat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

Primarul a reamintit detalii despre proiectul de modernizare a străzilor Calea Mănăștur, Oțetului, Calea Moților și Mărginașă:

  • Lucrările de reabilitare și modernizare a acestor străzi acoperă o suprafață totală de 40.551 metri pătrați.
  • După finalizarea proiectului, Calea Mănăștur va avea 4 benzi de circulație, fiecare cu o lățime de 3 metri, iar strada Mărginașă va avea 3 benzi de circulație în zona intersecției cu Calea Mănăștur și Calea Moților.
  • În aceeași intersecție se va amenaja o nouă piațetă, care va servi drept loc de relaxare pentru locuitorii din Cluj. Aici vor fi instalate mobilier urban modern, spații verzi și se vor planta arbori.
  • Stațiile pentru transportul în comun vor fi modernizate, iar stația Agronomia va fi relocață.
  • Pentru a conecta zona centrală cu celelalte cartiere, pe fiecare stradă inclusă în proiect vor fi amenajate piste de biciclete pe ambele sensuri de mers.
  • În cadrul acestui proiect, a fost construit un nou pod cu două benzi de circulație pentru autovehicule, piste de biciclete și acces pietonal peste Canalul Morii, având o lungime de 13,20 metri.

Prin această inițiativă, municipalitatea urmărește promovarea dezvoltării durabile, îmbunătățirea mobilității urbane, creșterea accesibilității și asigurarea siguranței pietonilor și a participanților la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *