Sursă foto: servuscluj.ro

Se va relua licitația pentru supervizarea lucrărilor la sistemul de transport metropolitan rapid din Cluj-Napoca, inclusiv magistrala I de metrou. Primăria a anunțat cea de-a patra licitație pentru „Servicii de supervizare proiect (consultanță) asociate obiectivului de investiții Proiectare și execuție lucrări – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

Valoarea totală estimată a contractului rămâne neschimbată, fiind de 211,5 milioane de lei (peste 42 de milioane de euro), aceeași ca în licitația anterioară. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie 2023. La licitația anterioară, a fost depusă o ofertă de către Egis România (lider) – Egis Rail, dar aceasta a fost declarată neconformă.

Contractul pentru proiectarea și execuția Magistralei M1 în Cluj-Napoca, în valoare de aproape două miliarde de euro, a fost semnat cu Asocierea Gulermak – Alstom, după respingerea contestației depuse de Dogus. Pentru primele 9 stații din proiect (lucrări la structură), este prevăzută o finanțare de 300 de milioane de euro prin PNRR. Metroul din Cluj-Napoca va avea trenuri care vor circula la un interval de 90 de secunde, cu o capacitate estimată între 15.000 și 20.000 de pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.