Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a început sesiunea de admitere pentru anul universitar 2023-2024. UBB oferă un total de 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, 10.892 de locuri cu taxă și 2.980 de locuri pentru învățământ la distanță și frecvență redusă pentru studii universitare de licență. De asemenea, la nivel de master, UBB pune la dispoziție 3.627 de locuri bugetate și 6.284 de locuri cu taxă destinate absolvenților de facultate care doresc să-și continue studiile.

Candidații pot alege din cele 252 de programe de licență (frecvență, frecvență redusă sau la distanță) și din cele 236 de programe de master (frecvență sau frecvență redusă).

Admiterea în anul universitar 2023-2024 vine cu noutăți în ceea ce privește specializările oferite. UBB propune mai multe specializări noi la nivel de licență, cum ar fi Media digitală (3 ani, frecvență, în limba maghiară) la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și Pedagogia învățământului primar și preșcolar (la Reșița, 3 ani, la distanță, în limba română) și Psihologie – Științe cognitive (3 ani, frecvență, în limba engleză) la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

La nivel de master, UBB oferă 7 programe de studii noi, cum ar fi Securitate cibernetică/Cyber Security (în limba engleză, organizat în rețea internațională) la Facultatea de Matematică și Informatică, Bioinformatică aplicată în științele vieții (în limba engleză) la Facultatea de Biologie și Geologie, Schimbări climatice și dezvoltare durabilă la Facultatea de Geografie, Resurse turistice și dezvoltare durabilă (Zalău) la Facultatea de Geografie, Psihologie clinică: evaluare și intervenție (în limba maghiară) la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Analiza datelor de business și financiare (în limba maghiară) la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și Cultură politică și studii globale (în limba germană) la Facultatea de Studii Europene.

Perioada de admitere pentru anul universitar nou este între 10 și 27 iulie 2023. Calendarul admiterii include perioada de înscrieri, probele de concurs, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile la cele 22 de facultăți ale UBB.

Facultățile din cadrul UBB au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoștințelor și capacităților cognitive ale candidaților. Media examenului de bacalaureat va fi luată în considerare, cu ponderi diferite. Detaliile referitoare la tematica și bibliografia pentru probele scrise sunt afișate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăți.

Taxele de admitere și taxele de școlarizare pentru anul universitar 2023-2024 sunt stabilite de fiecare facultate și pot fi consultate pe site-urile acestora.

Informațiile complete privind admiterea la UBB în acest an pot fi consultate pe site-ul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.