Federaţia Sindicală Hipocrat, care reuneşte angajaţi din sistemul sanitar, anunţă că începe strângerea de semnături pentru declanşarea unei greve generale, federaţia alăturându-se, astfel, mişcărilor de protest ale altor sindicate din sănătate şi asistenţă socială.

Sindicaliştii se declară ”profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”.

Federaţia Sindicală Hipocrat din România anunţă că angajaţii din sistemul sanitar afiliaţi acestei federaţii încep acţiunea de strângere de semnături în vederea organizării unei greve generale.

”Răspundem apelului la unitate, lansat de Federaţia Sanitas din România, deoarece revendicările sunt comune pentru toţi salariaţii din sănătate. Ne dorim ca solidaritatea mişcării sindicale să sporească puterea de acţiune, în speranţa că factorii politici vor înţelege că salariaţii solicită în primul rând o creştere salarială decentă. Suntem profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Sindicală Hipocrat din România.