Sursă foto: stiridecluj.ro

La Cluj-Napoca, o femeie care a decedat acum cinci ani, încă are datorii la impozite. Primăria îi va lua casa pentru a acoperi taxa și datoriile de întreținere în valoare de 3.500 de euro, jumătate din sumă reprezentând penalități.

Femeia a decedat în data de 13 noiembrie 2017, iar de atunci nimeni nu a solicitat moștenirea, probabil din lipsă de moștenitori. În această perioadă s-au acumulat datorii la întreținere și penalități, astfel încât acum apartamentul său urmează să devină proprietatea statului. La momentul decesului, femeia avea restanțe la plata întreținerii pentru câteva luni, aproximativ patru luni începând din iulie. După deces, s-au adăugat costuri de întreținere în valoare de aproximativ 8.900 de lei, acumulate între iulie 2017 și ianuarie 2023, precum și penalități de întreținere în valoare de 6.900 de lei, calculate până la data de 15 martie 2023.

În plus, există și o creanță bugetară către Primăria Cluj-Napoca în valoare de 1.936 de lei. Astfel, suma totală a datoriilor se ridică la 17.700 de lei, adică 3.500 de euro, dintre care facturile neplătite pe durata vieții reprezintă o parte minoră, restul fiind reprezentat de penalități și restanțe la plata cotelor de cheltuieli comune ale asociației de proprietari, precum și impozitul pe imobil.

Potrivit legii, în schimbul sumei de 3.500 de euro datorată Primăriei Cluj-Napoca, aceasta va intra în posesia casei femeii decedate, care se numea Irina Ilea. Certificatul de vacanță succesorală a fost emis în data de 15 martie 2023, ceea ce înseamnă că nimeni nu a revendicat bunurile lăsate de clujeancă. În masa succesorală se află un apartament format din două camere, cu o suprafață utilă de 37 de metri pătrați, situat pe strada Bușteni nr. 5. În absența unor moștenitori, imobilul urmează să devină proprietatea municipiului Cluj-Napoca, mai exact a Primăriei. Decizia urmează să fie luată în Consiliul Local vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.