Sursă foto: servuscluj.ro

Ieri dimineață, primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că toate tronsoanele centurii metropolitane au fost puse la licitație, iar termenul limită pentru depunerea proiectelor este de peste două luni. Potrivit estimărilor, valoarea totală a contractelor se ridică la 998 de milioane de euro.

” Toate tronsoanele de centură, de un miliard de euro, sunt scoase la licitație. Le mulțumesc colegilor pentru eforturile pe care le-au făcut, ca înainte de sfârșitul lunii, cum am anunțat public – iată că se poate și înainte de termenul respectiv – să avem toate tronsoanele scoase la licitație. Tronsoanele astea trei sunt în valoare de 998 de milioane de euro. Sunt bani aduși pentru această centură metropolitană. În martie și aprilie, vor fi termenele de depunere a ofertelor și urmează să intre în procedură.” a declarat primarul într-o intervenție pentru un post de radio local.

Investiția, care este finanțată prin Programul Operațional de Transport și are ca termen final anul 2030, prevede realizarea a 23,67 km de centură metropolitană în prima etapă, precum și 20 km de drumuri de legătură, în timp ce a doua etapă va cuprinde 18,6 km de centură metropolitană și încă 14 km de drumuri de legătură. Prima fază a proiectului a fost scoasă la licitație în urmă cu o lună, iar conform oficialilor Primăriei, aceasta va aduce șase benzi noi pe DN1 între Florești și Cluj-Napoca, dintre care una va fi destinată exclusiv circulației SMURD și a pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.